Vierjarige opleiding Relatie- en Gezinstherapie

Rapunzel VZW & Faculteit PE
info@rapunzelvzw.be
Permanente vorming

Vanaf het academiejaar 2017- 2018 organiseert de Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen in samenwerking met Rapunzel VZW opnieuw een vierjarige opleiding Relatie- en Gezinstherapie.

Doelgroep:

Deze opleiding is bedoeld voor hulpverleners die professioneel als relatie- en gezinstherapeut werkzaam zijn of zullen zijn, en die de nodige wetenschappelijke vooropleiding hebben nl. een master in klinische psychologie, klinische orthopedagogiek en/of een artsendiploma.

Inhoud en programma:

De opleiding heeft als doel het bijbrengen van het theoretisch kader van systeemtherapie, het aanleren van psychotherapeutische vaardigheden en het ontwikkelen van een therapeutische basishouding. In de opleiding komt zowel het werken met paren als het werken met gezinnen aan bod. Deze opleiding is erkend door de BVRGS en door de NVRG. Interesse in het volledige programma van de opleiding? Hier kan je meer lezen.

Duur en Planning:

De opleiding duurt 4 jaar à rato van ongeveer twee opleidingsdagen per maand telkens van 9u30 tot 16u30.

Locatie:

De meeste opleidingsdagen gaan door in de lokalen van Rapunzel te Diest (op wandelafstand van het station). Enkele opleidingsdagen worden georganiseerd in de lokalen van de VUB, campus Etterbeek.

Inschrijven:

Een inschrijving gebeurt bij voorkeur vóór 15 juni 2017 en kan tot 2 september 2017.

Meer informatie over hoe je in te schrijven kan je hier vinden.

Bij niet aanvaarding wordt de 200 Euro die je al diende te betalen, teruggestort.

Bij aanvaarding schrijf je je in aan de VUB. Het inschrijvingsgeld bedraagt 2190 Euro per academiejaar.

Meer informatie over de inschrijvingsprocedure aan de Vrije Universiteit Brussel kan je hier vinden.