Vlaams Darmflora Project

Uitstraling Permanente Vorming vzw
upv@vub.ac.be
Lezing

Je bent een wandelende bacteriële kolonie. De meesten van je kleine metgezellen bevinden zich in je darmen en daar helpen ze met de vertering van je voedsel en boosten ze je immuunsysteem. Maar een verstoring in het evenwicht van de darmflora  samenstelling kan leiden tot allerhande aandoeningen zoals darmontstekingen en diabetes.

Als onderzoeker naar darmbacteriën droom ik natuurlijk over de mogelijkheid om deze aandoeningen te verhelpen of de symptomen ervan te verzachten via ingrepen op de darmflora.

Mijn labo probeert met het Vlaams Darmflora Project meer te weten te komen over wat een gezonde darmflora precies inhoudt en zo stappen te zetten in het ontrafelen van de relatie tussen een individu en zijn of haar darmflora. Ik vertel je graag meer over de huidige kennis rond darmflora, hoe we er op kunnen inspelen en de nieuwe inzichten die we via het Vlaams Darmflora Project al verkregen.

Doris Vandeputte
Bio-ingenieurswetenschappen VIB (Vrije Universiteit Brussel en KULeuven)

LOCATIE
OPGELET andere locatie dan gewoonlijk!
> wegbeschrijving
plan VUB en UZ Jette

DEELNAME
Werkzoekenden, studenten: 1 euro*