ACT-training: werken aan een waardevol leven, ondanks alle uitdagingen

vrijdag, 5 oktober, 2018 - 13:30
C - bij BRUCC
C0.08
Brussels University Consultation Center
brucc@vub.be
www.brucc.be

ACT Training

Deze training is gericht op mensen die piekeren of last hebben van stress, angst of andere onaangename emoties. Ook mensen die ontevredenheid ervaren met het leven dat ze leiden of met het gedrag dat ze stellen, kunnen iets halen uit deze reeks.

Het doel van deze training is een waardevol leven te leiden op zo’n manier dat het overeenkomt met wat jij belangrijk vindt, en dat je leert omgaan met de uitdagingen in je leven. Je psychologische flexibiliteit wordt vergroot.

Inhoud

ACT staat voor Acceptance en Commitment Therapy. We gaan ervan uit dat lijden bij het leven hoort. Je zal altijd wel eens verdriet, kwaad, opgejaagd,… zijn. Hoe we hiermee omgaan is een ander verhaal. Soms worden we in beslag genomen door onze gevoelens of gedachten. ACT leert je er op een andere manier mee om te gaan. Het doel is dat je een leven leidt gericht op wat jij belangrijk vindt, ook al kunnen er zaken zijn die het jou moeilijk maken.

In ACT wordt gewerkt met zes processen:

Acceptatie = Aanvaarden wat je niet kan veranderen

Defusie = Loskomen van je gedachten (bijv. “ik kan ook niets”, “ik moet..”, “ik ben lelijk”, …)

Zelf als context = leren dat je meer bent dan wat je denkt en voelt, naar jezelf leren kijken

Mindfulness = je aandacht volledig in het hier-en-nu hebben

Waarden = wat jij wilt nastreven in het leven, wat jij belangrijk vindt (bijv. “een goede ouder zijn”, “gezondheid”,…)

Commitment = stappen zetten in de richting van je waarden

Praktisch

• 8 sessies: vrijdagen van 13h30-15h30: 5/10, 19/10, 26/10, 9/11, 23/11, 30/11, 7/12, 21/12
  • De training gaat pas van start bij min. 4 inschrijvingen. We werken in kleine groep (max. 10 personen).
  • Inschrijven: stuur een mailtje naar brucc@vub.be, ten laatste op 18/09
  • Je schrijft je in voor de hele training. De sessies bouwen op elkaar voort.
  • Kostprijs: 240€
  • Locatie: Vrije Universiteit Brussel, Brussels University Consultation Center, Pleinlaan 2, 1050 Brussel

Trainer: Sylvie Van Houtvinck