• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

BRUCC - Hoe omgaan met chronische ziekte in het gezin?

dinsdag, 20 februari, 2018 - 19:00
Faculteit: Psychologie en Educatiewetenschappen
E.0.12
Brussels University Consultation Center
brucc@vub.be
www.brucc.be
BRUCC lezing publiek

Spreker: Eveline Goethals, dr.

Wanneer een kind, jongere of ouderfiguur binnen het gezin geconfronteerd wordt met (chronische) ziekte davert het leven op zijn grondvesten. Vaak gaat de ziekte gepaard met intense verlieservaringen die al dan niet zichtbaar zijn voor de omgeving: het verlies van gezondheid, van perspectieven, en de confrontatie met lichamelijke beperkingen en/of ingrijpende medische behandelingen. Binnen een gezin kan het bezorgdheid en spanning met zich mee brengen, alsook gevoelens van frustratie en kwaadheid.  Het kind, de jongere, de (jong)volwassene met de ziekte én zijn familie dienen op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht opdat de ziekte een betekenisvolle plaats krijgt in de identiteit en in het gezinsverhaal. In deze lezing wordt ingegaan op deze inhoudelijke thema’s en zal er ruimte zijn voor dialoog met het publiek.

Kostprijs: 10€