logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

De lente is hier! Tijd om Brussel te ontdekken!

vrijdag, 27 april, 2018 - 13:00 to donderdag, 24 mei, 2018 - 20:00
Brussel stad
Brussel stad
IRMO
excursies

In de context van de stad Brussel te ontdekken vanuit een nieuw perspectief en meedoen aan het principe van 'Breaking Down The Walls', organiseren de VUB's InCAMPUS programma (met een focus op de integratie van vluchtelingen-studenten aat de VUB) en BON Inburgering Agentschap, drie thematische excurisies naar Brussel.

Alle studenten mogen meedoen (vluchtelingen en gewone studenten van alle nationaliteiten). De uitstappen gaan door op de volgende dagen en uren:

  • Vrijdag 27 April, 13:00-17:00 - Thema: PICNIC: vertrek van VUB Campus Etterbeek aan studenten infopunt, Gebouw D
  • Vrijdag 18 May, 13:00-17:00 - Thema: CULTURE: vertrek van VUB Campus Etterbeek aan studenten infopunt, Gebouw D
  • Donderdag 24 May, 16:00-20:00 - Thema: NIGHTLIFE: bijeenkomst aan metro station Sint-Katelijne/St Catherine

De uitstappen zijn gratis, maar je moet wel zelf betalen voor het openbaar vervoer in Brussel, dus vergeet je mobib kaart niet!

Gelieve je in te schrijven voor 1 of meerdere uitstappen door een email te sturen naar incampus@vub.be

Wat is de VUB's InCAMPUS Programma? Een inleidend programme voor vluchteling studenten, dat bestaat uit 5 modules om vluchteling studenten de nodige middelen te geven en begeleiding mbt hun integratie aan de VUB en het bereiken van hun academische doelstellingen. Dit wordt gedaan door middel van intensieve taallessen (EN/NL), opleiding in leer methodes, culturele orientatie lessen, psychologische bijstand en het bijwonen van academische cursussen van hun gekozen academisch programma. Meer informatie over InCAMPUS: http://www.vub.ac.be/en/welcome-student-refugees-programme#home

Wie zijn BON? Bon is het Brussels onthaalbureau voor inburgering. bon onthaalt mensen van buitenlandse origine die een minimum verblijfstatuut hebben van 3 maanden. Nieuwkomers, maar ook mensen van een andere origine die al langer in Brussel wonen, kunnen bij bon terecht voor een gratis inburgeringsprogramma.