• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Eerste Hulp bij Slapeloosheid (EHBS): cognitief-gedragsmatige interventies voor een waakprobleem

dinsdag, 18 december, 2018 - 18:30
B0.31
Brussels University Consultation Center
brucc@vub.be
www.brucc.be

Slapeloosheid is één van de meest voorkomende slaapproblemen met een enorme impact op het dagelijks emotioneel, fysiek en mentaal functioneren. Het is een problematiek die niet alleen het individu belemmert, maar ook een zeer grote invloed heeft op het familiaal en professioneel functioneren. Het internationaal slaaptrainingsprogramma ‘cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-I)’ is een gestructureerd en wetenschappelijk onderbouwd programma dat bij 80% van de clienten met slaapproblemen tot langdurige verbeteringen leidt. Tijdens deze lezing overloop ik de basisconcepten van slaap en slapeloosheid vanuit een psychofysiologisch perspectief en link dit aan praktische interventies uit het CGT-I programma zodat je zelf de ‘eerste hulp’ kan bieden aan je clienten met slapeloosheid. Op deze manier kan je voorkomen dat een acuut probleem zich ontwikkeld tot een chronisch aanslepende problematiek die ook de behandeling van andere psychologische klachten bemoeilijkt.

Doelgroep: Hulpverleners

Spreker: Aisha Cortoos