logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

  • Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Eerste Hulp bij Studiekeuze

maandag, 9 april, 2018 - 09:00 to maandag, 9 april, 2018 - 16:30
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Campus Etterbeek
Studiebegeleiding
02 629 23 06
begeleiding@vub.ac.be
Voorbereidingsactiviteiten toekomstige eerstejaarsstudenten

Aan de start van je eerste academiejaar met een goede opleidingskeuze. Hoe kom ik uiteindelijk tot een realistische, haalbare en doordachte studiekeuze? Waar vind ik de juiste informatie? Hoe leer ik uit de veelheid aan mogelijkheden optimaal te kiezen wat bij me past? Hoe toets ik mijn voorkennis en vaardigheden om vlot te starten en mijn opleiding met succes te volbrengen? Allemaal vragen die in deze voorbereidingscursus aan bod komen en waarin we je gestructureerd begeleiden en concreet in verder helpen.

Voor wie?

Voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten.

Praktisch

De voorbereidingscursus is gratis en vindt plaats op maandag 9 april 2018 op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus in Etterbeek.

Programma

Doordacht gekozen, is half geslaagd! Een goede opleidingskeuze is van cruciaal belang voor je studiesucces in het eerste jaar.

In deze workshop proberen we je te helpen bij het maken van een realistische, haalbare en doordachte studiekeuze. Leer jezelf kennen: wat zijn je interesses, waar liggen je sterktes en wat wil je later met je behaalde diploma doen?

Bovendien kan je aan de hand van een aantal toetsen nagaan of je over de nodige voorkennis en vaardigheden beschikt om je academische opleiding te starten.

We maken je wegwijs in de wereld van het hoger onderwijs en je kan meteen al eens kennismaken met onze campus.

Meer info

Voor meer informatie kan je altijd contact opnemen met het StudieBegeleidingsCentrum via het telefoonnummer 02 629 23 06 of het e-mailadres begeleiding@vub.ac.be.

Inschrijven