Engels voor docenten: communication for university teaching – 18-19 semester 1

donderdag, 4 oktober, 2018 - 00:00 to donderdag, 13 december, 2018 - 00:00
Taallessen

Click here to read this information in English

De cursus

De cursus “Engels voor docenten” is bedoeld om ondersteuning te bieden aan docenten die vakken doceren in het Engels, maar voor wie Engels een tweede of vreemde taal is. Er zijn drie verschillende modules die onafhankelijk van elkaar lopen in de cursus.

Communication for University Teaching: In deze module zullen we de manieren verkennen waarop we beter de 'discourse intonation' (thought groups, prominence en pitch change) methode kunnen toepassen om de communicatieve waarde van spraak in cross-culturele interactie te verbeteren. We zullen vooral bekijken hoe we onze manieren van spreken kunnen verbeteren door oefening. De lessen behandelen bepaalde thema’s van lesgeven en grammatica die met audio/video of leesmateriaal en praktische oefeningen worden geïllustreerd. Deze module is bedoeld om een platform te zijn, waar docenten vanuit een groepsperspectief, discussiëren over het combineren van de juiste methodologie en taalgebruik om de kwaliteit te verbeteren van het lesgeven . Ze bestaat uit 10 sessies van telkens 2 uur.

Klik hier om je in te schrijven voor de Communication Module  (deadline: 26 september 2018).

Geïnteresseerden die de cursussen niet kunnen volgen, kunnen afspraken maken voor individuele begeleiding met de cursusdocent via Jianwei.Xu@vub.be.

Voor wie?

De cursus wordt gratis aangeboden aan VUB-docenten, doctor-assistenten en praktijkassistenten inbegrepen. Voltijds PhD studenten komen niet in aanmerking voor deze cursus. Externe docenten kunnen zich ook inschrijven voor deze cursus indien er nog plaats is. Voor informatie over het inschrijvingsgeld kunt U contact opnemen met ACTO.

Docent

Jianwei Xu heeft een doctoraat in toegepaste taalkunde en een master in TESOL van La Trobe University, Australië. Ze heeft jaren ervaring als docent Engels als tweede/vreemde taal in het hoger onderwijs. Haar onderzoek richt zich vooral op de sociaal-culturele framing van taalverwerving en taalonderwijs en communiceren in het Engels als een lingua franca voor interculturele communicatie.

Waar en wanneer?

Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus (Etterbeek), VUB; de exacte locatie wordt later meegedeeld.

Semester 1, 2018-2019, donderdag 2-5 pm.

Inschrijvingsvoorwaarden

Schrijf in voor 26 september 2018.

Prijs

Maximum aantal deelnemers

Inschrijving / Registration

De inschrijving voor deze cursus werd afgesloten. Indien je interesse voor een cursus, taaltest of activiteit, vul dan ons formulier in: wij houden je op de hoogte.