• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Goedele Liekens: #METOO, ONDERDEEL VAN EEN (SEKSUELE) REVOLUTIE IN ONZE SAMENLEVING?

donderdag, 29 maart, 2018 - 11:00 to donderdag, 29 maart, 2018 - 12:30
City Campus @BOZAR
Mezzanine Ravensteingallerij, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Studenten Psychologie (G. Rossi)
gastlezing

De verhalen van seksuele intimidatie, seksueel geweld en ander grensoverschrijdend gedrag waren de laatste maanden niet weg te slaan uit het nieuws.  #MeToo heeft een hoop aantijgingen blootgelegd, maar ook een berg werk. Seksueel heropvoedingswerk om correct te zijn; over seks, macht en verandering. Omgangsvormen, normen, waarden, macht en roem…  Het kan perfect dat iemand naar jou opkijkt en dat jij er zelfs niet bij stilstaat dat je daardoor macht hebt over hem of haar. Gelijkwaardigheid is één van de criteria om grensoverschrijdend gedrag mee te ontleden en daar kan je inderdaad onbewust aan zondigen… Gelukkig zijn er net daarom nog vijf extra criteria: wederzijdse toestemming, vrijwilligheid, leeftijd of ontwikkeling, context en zelfrespect.

Op donderdag 29 maart 2018 om 11u geeft Goedele Liekens (Kurt Lewin fellow) op uitnodiging van haar VUB Proxy, Gina Rossi, een gastlezing over grensoverschrijdend gedrag bij kinderen en volwassenen binnen het kader van de weKONEKT.week.

De lezing is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Dit event is volzet, registreren is niet meer mogelijk.

Deze activiteit vindt plaats in Mezzanine Galerij Ravenstein (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel).