logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Hommage aan Fatima Mernissi

donderdag, 29 november, 2018 - 20:00
BOZAR (Studio)
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Fatima Mernissi Leerstoel, Crosstalks en RHEA
crosstalks@vub.be
https://www.bozar.be/nl/activities/147751-hommage-aan-fatima-mernissi
Herdenking

Op 30 november 2015 overleed Fatima Mernissi. Als vooraanstaande Marokkaanse sociologe en schrijfster was Fatima Mernissi van groot belang in de ontwikkeling van het feminisme in de moslimwereld. Haar oeuvre verkent de relatie tussen macht, gender en islam en slaat bruggen tussen het Westen en de Arabische wereld. De Fatima Mernissi boekenkaravaan wil door middel van literatuur Brusselse jongeren kennis laten maken met een artistieke en maatschappelijk relevante discipline en hen inspireren door hen in dialoog te laten gaan met verschillende auteurs en (slam)dichters, in het bijzonder Vlaams-Marokkaanse auteurs.

Tijdens de herdenkingsavond van 29 november brengen Aya Sabi (auteur van Verkruimeld land, 2017), Anissa Boujdaini (spoken word artieste en cultural critic) en Yousra Benfquih (slamdichter en columniste) op hun eigen, creatieve wijze een ode aan Fatima Mernissi. Host van de avond is journaliste Yasmina El Messaoudi.

 

PROGRAMMA

20:00 : Verwelkoming door Iman Lechkar, leerstoelhouder van de Fatima Mernissi Leerstoel

20:15 : Yousra Benfquih

20:30 : Muzikaal intermezzo door Fatoum

20:45 : Aya Sabi

21:00 : Muzikaal intermezzo door Fatoum

21:15 : Anissa Boujdaini

21:30 : Receptie

Toegangsprijs: € 5. Tickets te bestellen via website BOZAR.

Georganiseerd met de steun van Darna, Vlaams-Marokkaans Culturenhuis, het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Stad Brussel.