• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Lancering van het VUB - Yamina Krossa fonds

maandag, 18 juni, 2018 - 17:30
U-Residence
Gesloten event

Nadat er bij haar borstkanker werd vastgesteld, startte Yamina Krossa in 2015 een campagne voor de volledige terugbetaling van borstreconstructies bij borstkankerpatiënten. Ze richtte daartoe de vzw Benetiet op. In 2016 slaagde ze in haar opzet. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block kwam tot een akkoord met de plastisch chirurgen voor borstreconstructies met eigen weefsel.De strijd voor terugbetaling is daarmee gestreden, maar de strijd voor het genezen van borstkanker gaat onverminderd door.

Yamina Krossa stelt daarom alle resterende middelen van de opgeheven vzw Benetiet ter beschikking van het nieuwe fonds voor borstkankeronderzoek. Met deze middelen zal in eerste instantie het fundamenteel kankeronderzoek van VUB’ster Damya Laoui gefinancierd worden.

Op maandag 18 juni vindt de lancering van het VUB - Yamina Krossa fonds plaats.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

• 17.30 Deuren gaan open
  • 18.00 Verwelkoming
    Door Hugo Thienpont, vice-rector innovatie- en valorisatiebeleid
  • 18.10 Over de terugbetaling van borstreconstructies