Lerarendag Voorbereiding Toelatingsexamen

Faculteit Geneeskunde en Farmacie
toelatingsexamen@vub.be
ikworddokter.be

Het toelatingsexamen arts/tandarts is een lastige horde die elke leerling die Geneeskunde wil gaan studeren, moet nemen. Vanuit de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel willen we dan ook alles in het werk stellen om u als leerkracht of studiekeuzebegeleider te informeren en te ondersteunen, zodat u op uw beurt deze leerlingen optimaal kan voorbereiden.

Naast het testen van de kennis en het inzicht in de wetenschappelijke vakken, ligt bij dit toelatingsexamen ook een zwaar accent op taalvaardigheid, snellezen en memoriseren. Ook de communicatievaardigheden worden getest.

De vernieuwde formule van het toelatingsexamen zet in op meer transparantie en zal beter aansluiten op de inhoud van leerstof in 2de en 3de graad. Het aantal vragen en de scoreberekening worden gewijzigd en er zal nog maar één zittijd worden ingericht. Al deze veranderingen roepen uiteraard een reeks vragen op die we zo volledig mogelijk zullen behandelen tijdens de lerarendag op woensdag 21 februari.

Deze lerarendag biedt niet enkel nuttige informatie voor studiekeuzebegeleiders en leerkrachten Nederlands en wiskunde of wetenschappen Het is ook een mooie gelegenheid om uw vakcollega’s van andere scholen beter te leren kennen en ervaringen te delen.

Wij hopen van harte u te mogen begroeten op 21 februari.

DE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN

Woensdag 21 februari 2018

Campus Jette, Laarbeeklaan 103, 1090 Brussel.

Kostprijs: €45,00

Inbegrepen: koffie, syllabi, documentatie, lunch en receptie.

9u00: Onthaal

9u30: Welkom door prof. dr. Peter In't Veld, decaan

10u00: Het nieuwe toelatingsexamen door Eveline Bruneel, studiebegeleider VUB

12u00: Lunch