Mentorendag lerarenopleiding

woensdag, 3 oktober, 2018 - 09:30 to woensdag, 3 oktober, 2018 - 14:00
Faculteit: Departement Lerarenopleiding (IDLO)
Gebouw C en Pleinlaan 9, 4de verdieping
3C204 en Grote vergaderzaal
VUB Lerarenopleiding
lerarenopleiding@vub.be
IDLO nascholing

Op 1 september 2019 gaat de hervorming van het secundair onderwijs definitief van start. U wil hierbij de kansen van de voorliggende modernisering volop kunnen grijpen om het best mogelijk onderwijs uit te tekenen voor uw leerlingen. De nieuwe eindtermen creëren meer dan voorheen de mogelijkheid om de grenzen tussen vakken op te heffen. Vakoverschrijdende samenwerking wordt dus nog belangrijker.

Op woensdag 3 oktober 2018 om 10u organiseert de lerarenopleiding van de VUB een mentorendag waarin we een workshop voor onze partnerscholen aanbieden rond collegiaal coachen aan de hand van concrete cases. De ideale voorbereiding om effectief aan de slag te gaan. Immers, vakoverschrijdend werken brengt heel wat uitdagingen met zich mee: samen met collega’s die eindtermen selecteren waarrond gewerkt zal worden, samen een curriculum opstellen, cursusmateriaal uitwerken, een evaluatietraject uittekenen… Dit samenwerken loopt niet altijd vanzelfsprekend. De workshop rond collegiaal coachen gaat precies hierop in.

Vanaf 12u30 organiseren we daarna een informele ontmoetingslunch waar we graag uw vragen beantwoorden met betrekking tot onze (vak)stages. Ook gaan we kort in op onze eigen hervorming: vanaf 2019-2020 zal men ook aan de universiteit al op 18 jaar kunnen kiezen om leraar te worden in een specifiek vakdomein via de educatieve master. Welke gevolgen dit heeft voor de stages op uw school lichten we graag kort toe.

DOELGROEP: mentoren, directies en leerkrachten secundair onderwijs

WORKSHOP Collegiaal Coachen: 10u tot 12u (Pleinlaan 2, gebouw C, lokaal 3C204)

ONTMOETINGSLUNCH: vanaf 12u30 (Pleinlaan 9, 4de verdieping)

Deelname is GRATIS, inschrijven is verplicht. U kan zich afzonderlijk inschrijven voor de workshop en/of lunch via onderstaande inschrijvingslink.

INSCHRIJVEN

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.