logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Mind over Media: Hoe hedendaagse propaganda ons beïnvloedt

dinsdag, 30 oktober, 2018 - 20:00 to dinsdag, 30 oktober, 2018 - 21:30
Faro
Priemstraat 51, 1000 Brussel
Redelijk Eigenzinnig / Reason and Engage (VUB)
02 629 22 18
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be
Workshop

Lange tijd werd propaganda geassocieerd met totalitaire regimes: het naziregime, propaganda in de Koude Oorlog of ten tijde van het kolonialisme. De opkomst van IS, de verkiezing van Donald Trump en de Russische trollenfabrieken hebben het begrip weer helemaal actueel gemaakt. Vandaag verschijnt propaganda in veel verschillende vormen en via diverse kanalen. Hoe moeten we omgaan met al die (nieuwe) vormen van propaganda, bestaat er zoiets als democratische propaganda, en hoe beïnvloeden propagandisten ons?

In deze workshop onderzoeken en bediscussiëren we diverse voorbeelden van (hedendaagse) propaganda en hoe je er in een educatieve setting mee kan omgaan. De workshop is bedoeld voor studenten, docenten en andere geïnteresseerden.

Begeleiding: Bert Pieters – Mediawijs
Bert Pieters werkt voor Mediawijs, het Kenniscentrum Mediawijsheid. Zij ondersteunen leerkrachten, bibliotheekmedewerkers en jeugdwerkers om van de Vlaming een bewuste, kritische én creatieve mediagebruiker te maken. Bert werkt o.a. mee aan MediaNest.be (de website voor ouders over media-opvoeding), Nieuws in de Klas en Mind over Media (een project over hedendaagse propaganda).

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.