SAVE THE DATE - ONTMOETINGSMOMENT 20 JUNI 2018 !

woensdag, 20 juni, 2018 - 00:00
Brussel
Ontmoetingsdag

EDU XL organiseert op 20 juni 2018 een ontmoetingsdag in het centrum van Brussel.

De lerarenopleidingen van de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel willen van deze dag gebruik maken om de resultaten uit de partnerschappen tussen scholen, studenten en lerarenopleiders voor te stellen. De uitkomsten en bevindingen van de projecten binnen Onderzoekende School?!, Partnerscholen Authentieke Werkplekleertaken en andere komen aan bod.

Scholen en lerarenopleidingen laten zien hoe zij studenten laten kennismaken met de uitdagingen en noden binnen het onderwijs. Dit ontmoetingsmoment beoogt om samen met onze partners, Brusselse scholen en met uitbreiding het Brusselse publiek te inspireren voor het innoveren van het onderwijs. Het bouwen van bruggen met het werkveld staat dan ook centraal. Aan de hand van een stadswandeling langs de locaties van verschillende partners uit het Brusselse onderwijslandschap krijg je een inkijk in de resultaten van de projecten.

Daarnaast zullen keynotes en getuigenissen uit het werkveld dit jaar het thema “Community Service Learning in Brussel” in de verf zetten. De organisatie beoogt hierbij aandacht te geven aan het principe waarbij academisch leren en maatschappelijk engagement hand in hand gaan. De dag wordt afgesloten met een netwerkmoment en een Kick-Off van de leergemeenschap Community Service Learning van de Vrije Universiteit Brussel.

Een uitgebreid programma van deze ontmoetingsdag volgt.