Sint-Verhaegen | Saint-Verhaegen - 20 november 2018

Usquare, Fritz Toussainstraat 8, 1050 Brussel
Usquare | Stadhuis van Brussel | Grote Zavel
Vrije Universiteit Brussel

Een reeks bloemenhuldes, een gemeenschappelijke VUB-ULB-zitting in het Stadhuis van Brussel en een bont studentenfeest op de Grote Zavel, dat zijn de ingrediënten van de Sint-Verhaegenherdenking op dinsdag 20 november 2018. Het vertrek 's ochtends vindt voor de eerste keer in Usquare plaats, de voormalige politiekazernes tussen de Generaal Jacqueslaan en de Kroonlaan. De ingang bevindt zich aan de Frits Toussainstraat 8.

Studenten, alumni en personeelsleden van de VUB zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Sint-Verhaegenherdenking, 184 jaar na de stichting van onze universiteit door Pierre-Théodore Verhaegen op 20 november 1834.

Hieronder vindt u het verloop van de herdenking:

8u00     Koffie en croissants, Usquare, Fritz Toussaintstraat 8, 1050 Brussel
8u30     Vertrek autobussen
9u00     Bloemenhulde gefusilleerden Nationale Schietbaan,
              Kolonel Bourgstraat – 1030 Brussel
              Bloemenhulde Begraafplaats Brussel bij het graf van Théodore Verhaegen
              en bij het graf van Frans Kufferath – 1140 Brussel
11u00   Bloemenhulde monument ‘Groupe G’ en monument ter herinnering
              aan de slachtoffers van de barbarij, Campus Solbosch ULB – Square G
              Bloemenhulde standbeeld Théodore Verhaegen
              en monument Francisco Ferrer (ULB)
11u45   Vertrek autobussen naar het Stadhuis van Brussel
12u30   Gemeenschappelijke zitting VUB-ULB
              in de Gotische Zaal van het Stadhuis van Brussel,
              op uitnodiging van burgemeester Philippe Close
13u30   Glas van de Vriendschap in de Militiezaal

Vanaf 12u ‘s middags verzamelen de studenten van het Brussels Studenten Genootschap van de VUB en van de Association des Cercles étudiants van de ULB op de Grote Zavel.

Om 17u vertrekt een optocht te voet van de Grote Zavel naar het Beursplein. Fanfaremuziek zal de optocht begeleiden.

We nodigen alle leden van de universitaire gemeenschap uit om de stichters van onze universiteit te eren en om erkentelijkheid te tonen tegenover al diegenen die het gedachtegoed van de universiteit verdedigd hebben, ook in moeilijke omstandigheden.