• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

maandag, 3 december, 2018 - 12:30
Maison des Associations Internationales
Washingtonstraat 40, 1050 Brussel
CRiS
marijke.roosen@vub.be
Studienamiddag

Graag nodigen wij u uit voor de studienamiddag “Terug naar de gevangenis?”.  Deze studienamiddag stelt het onderzoek voor dat gevoerd werd door de vakgroep Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel naar de beslissingsprocessen die leiden tot het al dan niet herroepen van de voorwaardelijke invrijheidsstelling. De onderzoeksresultaten zullen worden becommentarieerd  door de betrokken actoren uit de praktijk. Zo zullen we samen nadenken over opportuniteiten binnen de procedure tot herroeping en hoe we kunnen verder gaan in de toekomst.

De studienamiddag zal doorgaan in het Frans en het Nederlands en er zal simultaanvertaling voorzien zijn.

• 12u30-13u30: ontvangst en lunch

• 13u30-14u30: presentatie van de resultaten van het empirisch onderzoek door Prof. Dr. Kristel Beyens, Lars Breuls, Lana De Pelecijn, Veerle Scheirs (Vrije Universiteit Brussel)

• 14u30-15u00: pauze

• 15u00-16u30: rondetafelgesprek met het werkveld (Strafuitvoeringsrechtbank, Openbaar Ministerie, Justitiehuis)

- Patrick Denis, Justitiehuis Nijvel

- Jill Hufkens, Justitiehuis Turnhout

- Pierre Hubaux, Strafuitvoeringsrechtbank Brussel

- Roland Cassiers, Strafuitvoeringsrechtbank Antwerpen

- Chantal Bellefroid, Openbaar Ministerie Brussel

- Ignace Devos, Openbaar Ministerie Gent

• 16u30-17u00: vragen uit de zaal en conclusie

Download hier de folder

Maison des Associations Internationales
Rue Washington 40
T. 02 640 18 08

Erkenningen

De studiedag is erkend door het Instituut voor gerechtelijke opleiding (IGO) met referte TEC-E18485.

Inschrijvingen

HET IS NIET MEER MOGELIJK ZICH IN TE SCHRIJVEN VOOR DIT EVENEMENT.

Deelname is gratis, met verplichte registratie voor 23 november 2018.