Vierjarige opleiding Relatie- en Gezinstherapie

Rapunzel VZW Diest + Gebouw C, campus Etterbeek
Rapunzel VZW & Faculteit PE
info@rapunzelvzw.be

De Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen in samenwerking met RapunzelVZW een vierjarige opleiding Relatie- en Gezinstherapie.

Doelgroep: Deze opleiding is bedoeld voor hulpverleners die professioneel als relatie- en gezinstherapeut werkzaam zijn of zullen zijn, en die de nodige wetenschappelijke vooropleiding hebben nl. een master in klinische psychologie, klinische orthopedagogiek en/of een artsendiploma.

Inhoud en programma: De opleiding heeft als doel het bijbrengen van het theoretisch kader van systeemtherapie, het aanleren van psychotherapeutische vaardigheden en het ontwikkelen van een therapeutische basishouding. In de opleiding komt zowel het werken met paren als het werken met gezinnen aan bod. Deze opleiding is erkend door de BVRGS en door de NVRG. Interesse in het volledige programma van de opleiding? Lees meer: https://www.rapunzelvzw.be/vorming/opleidingen/rgt.php

Duur en Planning: De opleiding duurt 4 jaar à rato van ongeveer twee opleidingsdagen per maand telkens van 9u30 tot 16u30.

Locatie: De meeste opleidingsdagen gaan door in de lokalen van Rapunzel te Diest (op wandelafstand van het station). Enkele opleidingsdagen worden georganiseerd in de lokalen van de VUB, campus Etterbeek.

Inschrijven: Een inschrijving gebeurt liefst zo snel mogelijk en kan tot 2 oktober 2018.

Bijdrage: Het eenmalige inschrijvingsgeld bedraagt € 200,00. Dit bedrag wordt niet terugbetaald bij eventuele annulatie of stopzetting van de opleiding door de deelnemer en kan niet ingebracht worden in de KMO portefeuille. Verder bedraagt het studiegeld € 2 390,00 per jaar, te betalen bij inschrijving aan de VUB. Deze bijdrage is jaarlijks aanpasbaar aan de index.
De totale bedrage voor de eerste jaarmodule bedraagt: € 200,00 + € 2 390,00 = € 2590. Totale kostprijs is dus: € 200,00 + € 2 390,00 per jaar x 4 jaar = € 9760.