VUB Kinderuniversiteit KICK-OFF

Science Outreach Office
contact@wtnschp.be
www.vubkinderuniversiteit.be

Op dinsdag 8 mei lanceert de VUB haar eerste Kinderuniversiteit. Dat doen we met een heuse KICK-OFF op onze campus in Etterbeek. Meer dan 100 kinderen uit het 5e en 6e leerjaar zullen de dag doorbrengen als een ‘echte’ student.

We trappen de dag af in onze grootste aula, waar de toekomstige studenten rector Caroline Pauwels ontmoeten. Benieuwd welke vragen zij zullen hebben voor de ‘baas’ van de universiteit… Het programma zit verder tjokvol met universitair onderzoek op kindermaat. Al spelend en proevend ontdekken ze zo de geheimen van ons lichaam, bouwen ze biomaterialen voor de toekomst, nemen ze microben onder de loep, werken ze rond de definitie van geluk of leren ze hoe concentratie nu eigenlijk werkt in ons brein. Eén ding is zeker, een team van bevlogen professionals staat klaar om hun passie en vernuft te delen met de volgende generatie wetenschappers.

Na een pittige dag vol workshops studeren de leerlingen af aan de kinderuniversiteit. We sluiten af met een echte knaller, want de presentator van de feestelijke diploma-uitreiking is niemand minder dan ketnetheld Dempsey Hendrickx!

VUB Kinderuniversiteit wil kinderen al vroeg in hun onderwijstraject in contact te brengen met wetenschap & onderzoek om op die manier de drempel voor hogere studies te verlagen. We willen kinderen op een leuke & laagdrempelige manier bereiken met de boodschap dat studeren voor iedereen is, ongeacht je sociale, economische of culturele achtergrond. Want jong geleerd is oud… gestudeerd?