logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

we.KONEKT Brussel Excursie

dinsdag, 27 maart, 2018 - 09:00 to dinsdag, 27 maart, 2018 - 16:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Recht en Criminologie
D
3.07
Brussel
Excursie

Zoals aangekondigd aan het begin van het academiejaar gaat er dit jaar voor het eerst een excursie door in het kader van de we.KONEKT.brussels week. In de laatste week voor de lentevakantie, worden er allerhande activiteiten georganiseerd die de linken tussen de Campus in Etterbeek en de Stad Brussel in de verf zetten. Vakgroep Internationaal en Europees Recht organiseert zo ook een aantal activiteiten in het thema van International Law & Migration op dinsdag 27 maart.

 

Het programma luidt als volgt:

09-10:30: Introduction to International Law & Migration: Guest lecture by Kristof Gombeer (lokaal D3.07)

11:30-13:00: Presentatie door de Legal Unit  an UNHCR Bureau for Europe, Brussel

Lunchpauze

15:00-16:00: Presentatie Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie + uitleiding door alumna, Bernheim-Attaché Aster Boeye.

 

Een woordje uitleg: 

De dag vangt aan met een lezing over internationaal recht en migratie, zodat de deelnemers met extra bagage naar de presentatie kunnen gaan. Kristof GombeerPhD Candidate aan Universiteit Leiden & VUB, is gespecialiseerd in internationaal recht en migratie en heeft bovendien ervaring bij de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR). Hij zal een introductie verzorgen om jullie de belangrijkste basisprincipes en een paar actuele problemen op een rijtje te zetten. Deze lezing begint om 09u00 in lokaal D3.07

Vervolgens worden de deelnemers ontvangen op het kantoor vanUNHCR Bureau for Europe, de Brusselse zetel van dé internationale organisatie voor migratie in het VN-landschap. Daar wordt een bijzondere presentatie verzorgd voor onze groep. De presentatie wordt verzorgd door sprekers die voor de Legal Unit werken: juristen die met internationaal recht in de praktijk aan de slag gaan. 

In de namiddag wordt de groep ontvangen op de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie. De nadruk ligt hier op internationaal recht en diplomatie - Brussel zit er immers vol van! Onze eigen alumna, Aster Boeye, die als Bernheim-Attaché voor de Permanente Vertegenwoordiging werkt ("PV" in het jargon), verzorgt bovendien een interessante presentatie, waarbij ze put uit haar ervaringen aan de opleiding van de VUB en  die ze opdoet tijdens haar stage. 

De bedoeling van deze excursie is om studenten in aanraking te brengen met het internationaal recht in de praktijk. Velen onder hen ambiëren misschien om met hun specialisatie in internationaal en Europees recht voor een internationale organisatie te gaan werken, of een carrière als diplomaat? Uit de boeken kan men echter niet alles leren... Een unieke gelegenheid om uit de boeken te kruipen en de stad in te duiken!

 

Wat? Excursie internationaal recht in de praktijk in Brussel

Wanneer? Di 27/03/2018; 09u-16u

Waar? in de Stad Brussel

Voor wieMAX 25 PERSONEN*;

HoeRegistratie is verplicht, maar principieel gratis, enkel onkosten ten laste van de deelnemers (zie Pointcarré voor meer info of per e-mail op aruna.michiels@vub.be)

 

* De capaciteit voor de introductielezing is niet beperkt tot 25 personen. Wie uit interesse wil deelnemen aan deze introductielezing, mag gerust aansluiten bij de lezing.

 

Activiteit georganiseerd door het Centrum voor Internationaal Recht i.s.m. Brussel-coördinator