Wetenschapsshow 2018 Fotonica

VUB, B-PHOT
tdepauw@b-phot.org
www.wetenschapsshow.be

Tijdens een wervelende en interactieve wetenschapsshow presenteren doctoraatstudenten van de onderzoeksgroep VUB B-PHOT de unieke eigenschappen van licht.

Het jonge publiek leert hoe fotonica toegepast wordt in geneeskunde, robotica, duurzame energie, telecommunicatie, beeldschermen of ook virtual reality headsets.

Programma

Samen vormen de 6 modules een visueel en leerrijk spektakel waarbij de leerlingen bij de experimenten of demonstraties betrokken worden.

1. Hoe ontstaat licht?

2. Licht als een golf: polarisatie en kleur. (Met als toepassing de vlakke beeldschermen).

3. Hoe kunnen we licht manipuleren? (Met als toepassing de optische datacommunicatie door optische vezels).

4. Licht bevat energie. (Een focus op zonne-energie).

5. Fluorescentie (in voedsel, natuurfenomenen en voor de veiligheid).

6. Hoe licht transporteren? (Werking van optische vezel sensoren en endoscopen.)

De voorstelling in de voormiddag is meer aangepast voor lln van de 2┬░ graad van het middelbaar, de voorstelling in de namiddag voor de lln van de 3┬░ graad.
In de namiddag voorstelling zal in de verschillende onderdelen van het programma ook aandacht besteed worden aan nieuwe ontwikkelingen en huidig onderzoek aan de VUB.

Deze show wordt georganiseerd voor leerlingen uit de tweede en derde graad secundair onderwijs.

Gelieve je klas te registreren voor de wetenschapsshow editie 2018 via deze link: http://wetenschapsshow.be/index.php/registration/
De registratie is pas compleet indien u een bevestigingsmail van ons krijgt. Opgelet, we vullen eerst de zaal met klassen uit een wetenschappelijke richting, indien er nog plaatsen over zijn, zullen we deze aanvullen met andere klassen.

Indien er vragen zijn, kan u ons altijd mailen op het adres: tdepauw@b-phot.org