Willy Calewaert lezing: Ethische implicaties van algoritmen en machine learning (les 1)

woensdag, 5 december, 2018 - 12:00
Gastles

Na een succesvolle inaugurale les "Waarom technologie niet neutraal is" voor de Willy Callewaert leerstoel door prof K. Gabriels, staat volgende les op het programma.

Ethische implicaties van algoritmen en machine learning
Georganiseerd door de Faculteit Ingenieurswetenschappen en de Mens.nu

De opzet van de lezing is dieper ingaan op ethische gevolgen van het gebruik van algoritmen, ook bij machine learning en deep learning. Technologie is niet neutraal, en de beslissingen van algoritmen ook niet. Een algoritme is niet inherent objectief. Als algoritmen bijvoorbeeld getraind worden met vooringenomen data, dan zullen zij vooringenomen beslissingen nemen. Het doel is om de studenten en andere aanwezigen een kritisch inzicht in de materie te geven, aan de hand van een resem voorbeelden (bv. e-court). De lezing zal ongeveer 45 minuten duren, daarna is er tijd voor vragen.

Datum: Woensdag 5 december (Week van de Verlichting)
Tijdstip: 12:00-13:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences and Engineering campus
Gebouw/Lokaal: D.003
Toegankelijk voor iedereen

Gelieve in te schrijven via dit formulier.
Gratis broodje voor ingeschrevenen