Academisch Engels 5 18-19 semester 2

maandag, 25 februari, 2019 - 00:00 to vrijdag, 24 mei, 2019 - 00:00
Taalcursus

Click here to read this information in English

De cursus

• Je beheerst de Engelse taal al goed, bent (in beperkte mate) vertrouwd met academisch Engels en je wil je kennis van de taal nog verder uitdiepen? Dan is deze gevorderde cursus (academisch) Engels er één op jouw maat.

• De cursus focust op het verbreden van je taalkennis. Daarbij ligt de klemtoon op het verwerven en het gebruik van een gevorderde woordenschat én op het aanleren van een gepast register voor geschreven academische teksten. Als dat nodig is, wordt ook de grammatica opgefrist. Daarbij gaan we steeds uit van de noden in de groep.

• Er worden workshops schrijfvaardigheid georganiseerd. Die richten zich op de structuur en de stijl van academische teksten. Wie wil kan feedback van mededeelnemers krijgen op zijn/haar teksten.

• Ook klasdiscussies staan op het programma. Tijdens deze discussies creëren we realistische contexten waarin je (academisch) Engels gebruikt. We vertrekken daarbij telkens vanuit Engelstalige teksten, waardoor je de kans krijgt om je (kritische) leesvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid verder te ontwikkelen.

• Belangrijk: deze cursus vraagt voorbereidingswerk voor elke les en een actieve houding tijdens de lessen.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor wie het Engels al goed beheerst en zijn/haar (academische) taalvaardigheden Engels verder wenst te ontwikkelen.
Zowel VUB-studenten, -personeelsleden als externe geïnteresserden kunnen zich inschrijven.

Rachel Nye

Waar en wanneer?

VUB Campus Etterbeek

Klik hier voor het lessenrrooster en een overzicht van de leslokalen

Cursusduur: 26 lesuren.

Inschrijvingsvoorwaarden

Om zeker te weten of dit de juiste cursus is voor jou, leg je eerst een plaatsingstest af. Zonder kan je niet inschrijven voor de cursus.  Deelnemers die al een ACTO-cursus Academic English volgden, kunnen doorstromen naar de vervolgcursus zonder dat ze daarvoor een nieuwe plaatsingstest hoeven af te leggen.
Opgelet: de plaatsingstesten worden steeds afgenomen voor de start van de cursus. Dat betekent dat je je al voor de start van het semester moet inschrijven voor deze cursus. Later inpikken is helaas niet mogelijk.

Opgelet: jouw inschrijving is pas geldig na betaling van je cursusgeld. Van zodra wij je betaling ontvangen hebben, krijg je van ons een bevestigingsmail voor je inschrijving.

Inschrijven voor 13 februari 2019

De inschrijvingen voor deze cursus zijn nu afgesloten. Begin oktober starten nieuwe taalcursussen. Indien je hiervoor interesse hebt, laat dan zeker jouw gegevens achter op dit formulier.

VUB-studenten/-personeel: 105 euro

Maximum aantal deelnemers

Attest

De deelnemers krijgen, bij het slagen voor de cursus, een attest van ACTO met vermelding van het niveau, het aantal uren en het eindresultaat.