Academisch Engels niveau 1 19-20 semester 1

ACTO
acto@vub.be
Taallessen

Click here to read this information in English

DE CURSUS

• Het Engels dat je in een dagdagelijkse context met zo veel zelfvertrouwen beheerst, kan je in een academische setting plots in de steek laten. Logisch, want door het jargon en de kenmerkende stijl lijkt ‘Academic English’ haast een andere taal. In de cursus ‘Academic English 1’ krijg je de basis van die taal onder de knie. Daarbij focus je op alle facetten van Engels in een academische context: bv. academische teksten lezen, academisch register en jargon gebruiken, presentaties geven, etc.

• In deze cursus wordt er expliciet aandacht besteed aan de kenmerken van de meer formele academische stijl. Daarnaast wordt ook je algemene taalvaardigheid verder verbeterd: de cursus ondersteunt de ontwikkeling van je woordenschat en je grammaticale vaardigheden.

• Je krijgt de kans om je spreek- en schrijfvaardigheid te verbeteren door middel van praktische oefeningen.

• Ook presentatieskills komen aan bod. Je structureert ideeën en inhoud tot een interessant geheel, dat je vervolgens op een heldere en boeiende manier leert presenteren.

VOOR WIE?

Deze cursus is bedoeld voor wie al een goede basiskennis Engels heeft en zijn/haar (academische) taalvaardigheden Engels verder wenst te ontwikkelen.

Zowel VUB-studenten als -personeelsleden kunnen zich inschrijven. Deze cursus is helaas niet toegankelijk voor externe personen.

DOCENT

Britt Gabriëls

WAAR EN WANNEER?

VUB Campus Etterbeek

Klik hier voor het lessenrrooster en een overzicht van de leslokalen

Cursusduur: 26 lesuren per semester

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

Om zeker te weten of dit de juiste cursus is voor jou, leg je eerst een plaatsingstest af. Zonder kan je niet inschrijven.

Opgelet: de plaatsingstesten worden steeds afgenomen voor de start van de cursus. Dat betekent dat je je al voor het begin van het semester moet inschrijven. Later inpikken is helaas niet mogelijk.

Je ontvangt een uitnodiging voor betaling per e-mail. Jouw inschrijving is pas geldig na betaling van het cursusgeld. Van zodra wij je betaling ontvangen hebben, krijg je van ons een bevestigingsmail.

PRIJS

VUB-studenten/-personeel: 105 euro
Extern: 210 euro

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS

ATTEST

De deelnemers krijgen, bij het slagen voor de cursus, een attest van ACTO met vermelding van het niveau, het aantal uren en het eindresultaat.

INSCHRIJVING voor de plaatsingstoets / REGISTRATION for the placement test