Academische opening | Academic opening

Jubelpark / Parc du Cinquantenaire

Scroll down for English

185 jaar samen, 50 jaar samenwerken

In 2019 viert Vrije Universiteit Brussel dat ze 50 jaar 'vrij' is.

50 jaar, dat is inderdaad 'vrij jong' voor een universiteit. Noem ons dus gerust een moderne universiteit. Maar wel één met een oude ziel. De wortels van ons universiteit project liggen immers in de oprichting van de Université Libre de Bruxelles (ULB), 185 jaar geleden. Daarom vieren VUB en ULB een academiejaar lang feest.

Vrijdag 20 september openen VUB en ULB samen het academie- én feestjaar in het Jubelpark.

Schrijf deze datum alvast in je agenda! Klik hier voor meer info en registratie.

ENGLISH

185 years together, 50 years of collaboration.

In 2019, Vrije Universiteit Brussel will celebrate 50 years of independence.

50 years, that is fairly 'young' for a university. You probably can call us a modern university. One with an old soul, though. After all, the roots of our university project lie in the foundation of the Université Libre de Bruxelles (ULB), 185 years ago.

On Friday 20 September, VUB and ULB will open the academic and festive year together in Parc du Cinquantenaire.

Mark this date in your agenda! Click here for more info and registration.