logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Braemgebouw op de Open Monumentendagen

zaterdag, 14 september, 2019 - 10:00 to zondag, 15 september, 2019 - 17:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Braemgebouw
Rondleiding

De Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dit jaar gewijd aan het thema “Een plaats voor kunst”.

Ook het rectoraatsgebouw of "Braemgebouw" van de Vrije Universiteit Brussel, van de hand van architect Renaat Braem, opent zijn deuren en neemt op 14 en 15 september 2019 deel aan de Brusselse Open Monumentendagen. Met z'n uitgebreide en kunstig uitgewerkte symboliek, en de prachtige muurschilderingen die doorheen het hele gebouw een heus verhaal vertellen, past het perfect in het thema van dit jaar. Bovendien krijg je uitzonderlijk de kans de werf te bezoeken en een eerste glimps op te vangen van de renovatiewerken die momenteel plaatsvinden op het gelijkvloers en de eerste verdieping. 

Er vinden op zaterdag 14 en zondag 15 september doorlopend rondleidingen en een fototentoonstelling plaats (11u - 17u, laatste toegang om 16u15). Toegang is gratis. 

De Open Monumentendagen worden georganiseerd door Urban.brussels, de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel Stedenbouw en Erfgoed - Directie Cultureel Erfgoed, met de medewerking van Arkadia en Korei.

 

Meer informatie is beschikbaar op http://www.heritagedays.brussels/

Meer weten over het Braemgebouw en ander VUB-erfgoed? Kijk op https://www.vub.be/vub-erfgoed, lees onze Braembrochure of stel je vraag via braem@vub.be

 

Interesse in erfgoed? In het kader van 50 jaar VUB organiseert gidsenorganisatie Korei in september heel wat rondleidingen op en rond de VUB-campussen. Zo kan je op 7, 21 en 28 september de ijskelders, het rectoraatsgebouw, Usquare en de architectuurparels op de campus ontdekken. Het volledige programma vind je online via http://korei.be/ons-aanbod-nl/