Engels voor docenten: grammar and practice 19-20 semester 1

maandag, 7 oktober, 2019 - 00:00 to vrijdag, 20 december, 2019 - 00:00
Taallessen

Click here to read this information in English

DE CURSUS

De cursus “Engels voor docenten” is bedoeld om ondersteuning te bieden aan docenten die vakken doceren in het Engels, maar voor wie Engels een tweede of vreemde taal is. Er zijn drie verschillende modules die onafhankelijk van elkaar lopen in de cursus.

Grammar & Practice: Deze module herbekijkt en consolideert de belangrijkste grammaticale gebieden die essentieel zijn voor het effectief functioneren in academische contexten. Acht grote onderwerpen zullen worden behandeld om de meest problematische thema’s in Engelse grammatica aan te pakken. Elke les draait rond een herziening van grammaticale regels, gevolgd door praktische oefeningen op hoog niveau. Er zijn mogelijkheden voorzien voor individuele mondelinge presentaties en groepdiscussies.  Deze module is vooral handig voor diegenen die de ITACEpro test moeten voorbereiden en afleggen. Ze bestaat uit 6 sessies van 24 lesuren.

Klik hier om je in te schrijven voor de Grammar Module  (deadline: 22 september 2019).

VOOR WIE?

Deze cursus is bedoeld voor VUB-docenten (doctor-assistenten en praktijkassistenten zijn inbegrepen). Voltijds PhD studenten komen niet in aanmerking voor deze cursus. Externe docenten kunnen zich ook inschrijven voor deze cursus indien er nog plaats is.

Geïnteresseerden die de cursussen niet kunnen volgen, kunnen afspraken maken voor individuele begeleiding met de cursusdocent via Jianwei.Xu@vub.be

DOCENT

Jianwei Xu heeft een doctoraat in toegepaste taalkunde en een master in TESOL van La Trobe University, Australië. Ze heeft jaren ervaring als docent Engels als tweede/vreemde taal in het hoger onderwijs. Haar onderzoek richt zich vooral op de sociaal-culturele framing van taalverwerving en taalonderwijs en communiceren in het Engels als een lingua franca voor interculturele communicatie.

WAAR EN WANNEER?

Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus (Campus Etterbeek), VUB; de exacte locatie wordt later meegedeeld.

Semester 1, 2019-2020, woensdag 15-17u en vrijdag 9-11u . De datums van de lessen staan op het inschrijvingsformulier.

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

Schrijf in voor 22 september 2019.

PRIJS

VUB-personeel: gratis
Extern: 290 euro

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS