logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Film en nagesprek: 'Plannen voor plaats'

dinsdag, 19 november, 2019 - 20:00
Kinograph, See U
Kroonlaan 227, 1050 Elsene
Redelijk Eigenzinnig/Reason and Engage
redelijk.eigenzinnig@vub.ac.be
www.redelijkeigenzinnig.be
Filmvertoning en nagesprek

Redelijk Eigenzinnig/Reason and Engage is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- / activiteitencyclus voor het brede publiek. De vijfde editie (2019-2020) focust op klimaatactie, burgerprotest en klimaattransitie.

De filmvertoning van 'Plannen voor plaats' is de plusactiviteit bij de lezing van Sander van der Linden (in het Engels) over empathie en klimaatverandering.

PROGRAMMA

Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck en Nic Balthazar nemen ons mee op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden, op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Want hoe vertrouwd of waardevol die Vlaamse (stads)landschappen ook ogen, de pijnpunten zijn ons evenzeer bekend: door de verkavelingswoede en de oprukkende lintbebouwing worden groen en open ruimte alsmaar schaarser, we rijden ons vast in de file en er zijn problemen met de waterhuishouding. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en van gesprekken met deskundigen en vernieuwers laat de film zien hoe het beter kan. Door de juiste inzet van architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp kan een nieuw ruimtelijk model worden ontwikkeld dat winsten oplevert voor iedereen.

20:00: Film

21:00-21:30: Nabespreking

TAAL

Nederlands

RESERVEER JE TICKET

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.