Het groot rectorendebat: hoe verlicht zijn onze universiteiten?

woensdag, 27 februari, 2019 - 19:30
Stadscampus Universiteit Antwerpen
Lokaal r.001 Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

Wat zijn de belangrijkste lessen voor het universitair onderwijs die we uit de Verlichting kunnen trekken? Is de universiteit meer dan een plek waar kennis wordt verworven en verspreid? Hoe moet de universiteit omgaan met de toegenomen diversiteit? Gaat het bevorderen van sociale mobiliteit hand in hand met het streven naar excellentie?

Wat is de rol van de universiteit in het publieke debat? Welke oplossingen voor actuele problemen biedt ze aan en hoe vrij en onafhankelijk is haar onderzoek nog? Deze en andere vragen staan centraal in het grote rectorendebat waaraan alle rectoren van de verschillende Vlaamse universiteiten deelnemen. Em. prof. Leo Neels leidt het debat in goede banen.

Met de vijf rectoren van de Vlaamse universiteiten:

• Luc de Schepper, Universiteit Hasselt
  • Caroline Pauwels, Vrije Universiteit Brussel
  • Luc Sels, KULeuven
  • Rik Van De Walle, Universiteit Gent
  • Herman van Goethem, Universiteit Antwerpen
  • Moderator: em. Prof. Leo Neels

Belijk hier de flyer.

INFO EN INSCHRIJVINGEN

Inkom: € 5 (studenten gratis), ter plaatse te betalen (incl. drankje)

Inschrijvingen (verplicht) en info: Nationaal secretariaat Humanistisch Verbond, Pottenbrug 4, 2000 Antwerpen, secretariaat@humanistischverbond.be, T 03 233 70 32

LOCATIE