Inaugurale lezing ManaMa Internationaal en Europees recht

Gebouw D (Esplanade)
D2.01
Lezing

Naar goede gewoonte opent de afdeling Internationaal en Europees Recht een nieuw academiejaar steevast op plechtige wijze met een inaugurale lezing. We nodigen een spreker uit die in de praktijk van het internationaal en Europees recht werkzaam is. Op deze manier kunnen de studenten ervan profiteren om niet enkel academici in het veld uit te vragen over alle problemen, controverses of minder bekende materies waarmee de student tijdens zijn opleiding reeds werd geconfronteerd.

Ook voor academiejaar 2019-2020 belooft het weer een boeiende editie te worden. Het onderwerp van de lezing doen we nog niet meteen uit de doeken, maar we lichten wel al een tipje van de sluier. Niemand minder dan prof. dr.Philippe Gautier, Griffier bij het Internationaal Gerechtshof en Professor aan de Université Catholique de Louvain Université Catholique de Louvain, vereert ons met een bezoek aan de Faculteit.

Zijn lezing heeft als titel: "International Courts and the Protection of the Marine Environment".

Deze lezing wordt in principe georganiseerd voor de studenten die inschrijven voor academiejaar 2018-2019, maar alle andere adepten van internationaal recht en internationale betrekkingen, zijn meer dan welkom. Zeker alumni, andere studenten en onderzoekers ontvangen we graag met open armen.

• Opening academiejaar 2019-2020 door  Prof. Dr. Erik Franckx

• Lezing door Prof. Dr. Philippe Gautier: "International Courts and the Protection of the Marine Environment

• Receptie

De inaugurale lezing vindt plaats op:

woensdag, 2 oktober 2019
om 18u in de Promotiezaal (lokaal D2.01)
Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1050 Brussel

Aansluitend gaat er een receptie door. De lezing zal in het Engels worden gehouden.

Registratie

De lezing is gratis, gelieve te registreren via de module onderaan deze pagina.

The Master after Master International and European Law, a program taught in the Dutch language at the VUB, invites you to attend its official opening of the Academic Year 2019-2020.

Especially for this occasion, Prof. dr. Philippe Gautier, Registrar at the International Court of Justice as well as Professor at the Université Catholique de Louvain, will deliver a lecture on the following topic:  "International Courts and the Protection of the Marine Environment".

At the end of this lecture, you are warmly invited to join the reception that will follow this event

Besides the students already enrolled in this program, the organizers welcome also any former students, interested persons or sympathizers to attend this event.

Program:

• Opening of the Academic Year 2019-2020 by Prof. dr. Erik Franckx
• Lecture by Prof. dr. Philippe Gautier:  "International Courts and the Protection of the Marine Environment"
• Reception

Attending the lecture is for free of charge, but online registration is required by clicking on the button bellow.

Practical

De inaugural lecture takes place:

wednesday, 2 october 2019
at 18u at Promotiezaal (room D2.01)
Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1050 Brussels

Registration

The lecture is free, please register below this page.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.