Mijn kind, schoon kind… Oudertraining Geweldloos Verzet

Brussels University Consultation Center
brucc@vub.be
www.brucc.be

Als ouders willen we trots zijn op onze kinderen, hen een goede opvoeding en toekomst geven, ze behoeden van negatieve ervaringen en weghouden bij vrienden die een slechte invloed hebben.

Wat doe je als dit niet altijd lukt? Wat als je alles geprobeerd hebt en niets helpt? Wat als je bang bent dat het slecht gaat aflopen? Wat doe je als je goede bedoeling alleen maar meer vijandigheid en afstand creëren? Wat als je beschaamd bent over het gedrag van je kind? Of over je eigen reacties? Wat als je als ouder conflicten hebt met je partner over de juiste aanpak van de moeilijkheden?

Misschien is de oudertraining “Geweldloos Verzet in opvoeding “ is voor jullie. We willen samen met andere ouders uitzoeken hoe je opnieuw contact kan maken met je kind, duidelijke grenzen kan stellen, negatief gedrag een halt kan toeroepen, zelf rustig kan blijven in moeilijke situaties en hoe je steun kan krijgen van andere volwassenen in je omgeving.

Voor Wie?

• Ouders van kinderen tussen 10 en 18 jaar waar grote bezorgdheden zijn over hun moeilijk gedrag thuis of op school.
  • Ouders die samen de training willen volgen om het ouderteam te versterken ( alleenstaande ouders kunnen ook aansluiten bij voorkeur samen met iemand uit hun netwerk )

Wat?

• Een telefonisch contact of via skype voor de start om de verwachtingen op elkaar af te stemmen.
  • 8 sessies van 1 ½ uur ( donderdagavond van 19u tot 20.30u )

10, 17, 24, 31 januari en 7, 14, 21, 28 februari 2019

De sessies bouwen op elkaar voort. Ze geven ouders inzicht in verschillende aspecten van Geweldloos Verzet in opvoeding. Daarnaast worden de technieken geoefend en worden ouders uitgenodigd om thuis verder te oefenen. Als je een sessie mist door omstandigheden wordt er een individueel moment van 1u afgesproken om de volgende sessie terug te kunnen aansluiten.

Prijs?

240 € per persoon voor de 8 sessies

50€ als je een sessie mist om vlot te kunnen aansluiten bij de volgende sessie

Wie?

Sabine Bogaert

Relatie-en gezinstherapeut en therapeut Geweldloos Verzet

Opleider Leren over Leven voor de counseling-opleiding en opleiding Geweldloos Verzet

Interesse?

Stuur een mailtje naar brucc@vub.be.