logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Mindfulnesstraining voor volwassenen (NL) - BRUCC

donderdag, 17 oktober, 2019 - 12:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Psychologie en Educatiewetenschappen
Brussels University Consultation Center
C004
Brussels University Consultation Center
brucc@vub.be
www.brucc.be

In deze 8-weekse training leer je vaardigheden om beter om te gaan met de gevolgen van stress en je levenskwaliteit te verbeteren. Het programma combineert eenvoudige meditatietechnieken en wetenschappelijke psychologische inzichten over het hanteren van stress, negatieve emoties, piekeren en gezondheidsklachten. De basis is een training in mindfulness, waarbij je leert meer aandacht te geven aan je ervaring in het moment (wat je denkt, voelt, lichamelijk en zintuiglijk gewaar wordt) op een oordeelvrije en niet-reactieve manier. In diverse aandachts- en bewegingsoefeningen (o.a. lichte yoga) en zelfobservatie, leer je innerlijk in balans te blijven, milder en zorgzamer naar jezelf toe te zijn en algemeen bewuster in het leven te staan. Wetenschappelijke studies van deze op mindfulness-gebaseerde interventie bevestigen een gunstig effect op levenskwaliteit en welbevinden bij o.a. klachten als stress, angst, piekeren, sombere gedachten, slaapproblemen, chronische vermoeidheid en pijn. 

Praktisch: 

De training bestaat uit 8 groepssessies (max 12 personen) van 2u. Tijdens de sessies worden de meditatieoefeningen aangeleerd en wordt educatie gegeven over het mindful omgaan met lichamelijke, emotionele en mentale ervaringen. Het is geen theoretische cursus, therapie of praatgroep, maar een praktische training waarin oefenen centraal staat. Het is essentieel dat men ook thuis dagelijks tijd neemt om te oefenen met behulp van een oefenmap en geluidsbestanden. 

Trainer: 

Marisa Hoslet is erkend klinisch psycholoog en mindfulness trainer.  Marisa is lid van het BRUCC team (voor meer informatie raadpleeg www.brucc.be/team

 

Data:  

-- REEKS 1: najaar 2019

donderdagen van 12u -14u

17/10, 24/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12

 

-- REEKS 2: voorjaar 2020

donderdagen van 12u -14u

02/04, Pasen, 23/04, 30/04, 07/05, 14/05, 21/05, 28/05, 04/06

 

Locatie: BRUCC 

 

Kostprijs: 300€ 

Let op: Mogelijk is er een tussenkomst van de mutualiteit. Voor een overzicht, zie hier. 

 

Aanmelding: 

Stuur een mailtje naar brucc@vub.be. 

U zal dan gecontacteerd worden door de trainer voor een intakegesprek. Dit kan telefonisch of op afspraak (indien wenselijk).