Ontmoetingsdag Tutoringprojecten: "Samen opleiden"

donderdag, 28 februari, 2019 - 13:00 to donderdag, 28 februari, 2019 - 16:00
Faculteit: Departement Lerarenopleiding (IDLO)
3C204
VUB Lerarenopleiding
lerarenopleiding@vub.be
IDLO nascholing

In functie van de tutorstages verbonden aan de lerarenopleiding van de Vrije Universiteit Brussel, organiseren we een Ontmoetingsdag tutoringprojecten: "Samen opleiden" op donderdag 28 februari 2019 van 13u tot 16u.

Wat?

Deze dag brengen we scholen en organisaties die tutoring organiseren samen om wetenschappelijke inzichten, ervaringen en good practices uit te wisselen rond het organiseren en begeleiden van tutoringprojecten.

Doelgroep

Ook scholen en organisaties die graag een tutorproject willen opstarten zijn welkom om mee na te denken over de sterktes en uitdagingen die verbonden zijn aan tutoringprojecten.

13u: Kennismaking: wat is tutoring?

In kleine groepen maak je kennis met elkaars tutorprojecten. Verschillende vormen van tutoring worden geïllustreerd. Aan de hand van een spinschema situeer je je tutorprojecten op verschillende dimensies.

13u45: Tutoring vanuit een wetenschappelijke bril

Professor Els Consuegra geeft een kort overzicht van de recente wetenschappelijke studies omtrent tutoring. Ze bespreekt onder andere wat de meerwaarde is van tutoring van verschillende stakeholders (leerling, ouders, school ...). Professor Consuegra illustreert hoe tutoring is ingebed in het programma van de lerarenopleiding van de VUB.

14u15: Tutoring in de praktijk

Enkele tutorprojecten lichten hun werking kort toe en presenteren materialen die ze gebruiken om de tutoren en tutees te begeleiden.

14u45: Aan de slag: werken rond concrete uitdagingen

In kleine groepen bespreek je aan de hand van concrete cases de rollen van elke stakeholder en strategieën om uitdagingen aan te pakken.

15u30: Plenaire terugkoppeling

15u45: Slot

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.