logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Poëzie publique

woensdag, 22 mei, 2019 - 18:30
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Letteren en Wijsbegeerte
Gebouw B, Campus BHSE | Pleinlaan 2, 1050 Elsene
Active Learning Space
Poëziecentrum, Kultuurkaffee, Wijsgerig studentencollectief Braak
hans.vandevoorde@vub.be
https://www.poeziecentrum.be/evenement/po%C3%ABzie-publique-brussel
Interview

De vierde aflevering van de reeks Poëzie Publique, een nieuw format binnen het literaire project Dichter des Vaderlands, vindt plaats op 22 mei 2019, in de Vrije Universiteit van Brussel.

Els Moors, Dichter des Vaderslands, vraagt aan poëziespecialisten om zich te buigen over hun favoriete gedichten. In deze sessie gaat zij in de Active Learning Space van de VUB in gesprek met Hans Vandevoorde. Zij praat over de poëzie in zijn leven en nodigt hem uit om een geliefd gedicht te belichten voor het publiek. Tijdens het gesprek onder het motto ‘Herfstgedichten in de lente’ gaat Vandevoorde dieper in op het gedicht ‘Weêr gaat het veege licht der asters bloeien’ van Karel van de Woestijne, met uitstapjes naar de dichters Urbain Van de Voorde en Jos de Haes.

Kortom, de avond wordt een gesprek over poëzie dat toegankelijk is voor iedereen, maar een persoonlijke inslag heeft en aan het publiek de gelegenheid heeft om te reageren.

Hans Vandevoorde nodigt op zijn beurt een dichter uit om voor te dragen uit eigen werk in reactie op het gekozen gedicht: Tom Van de Voorde.