Research Integrity for Project Leaders

donderdag, 25 april, 2019 - 09:30 to donderdag, 25 april, 2019 - 13:00
Promotiezaal D.2.01
Training

Goed onderzoeksleiderschap vraagt aandacht voor kwesties van wetenschappelijke integriteit. Voor gevorderde onderzoeksleiders brengen grote projecten bijzondere uitdagingen met zich mee,

inclusief het omgaan met internationale en interdisciplinaire collega's, werken met verschillende onderzoeksculturen en -praktijken en betrokken zijn bij publiek zichtbaar onderzoek.

Tijdens deze sessie zullen we enkele dilemma's bekijken die geavanceerde onderzoekers en onderzoeksleiders kunnen tegenkomen bij het behandelen van problemen met onderzoekintegriteit.

We zullen enkele praktische gevallen bekijken en samenwerken met onderzoeksmanagers en beheerders om te begrijpen hoe de zaken moeten worden aangepakt.

De sessie wordt geleid door Dorian Karatzas en Tristan Fuller van het Research Executive Agency van de Europese Commissie en door John Pearson van het Legal and Ethics Office van de VUB.

De sessie is relevant voor alle VUB-onderzoekers die verantwoordelijk zijn voor het begeleiding van andere onderzoekers.

Good research leadership includes paying attention to issues of scientific integrity. For advanced research leaders, large projects raise particular challenges,

including dealing with international and interdisciplinary colleagues, working with different research cultures and practices, and being involved in high profile, visible research.

During this session, we will look at some of the dilemmas that advanced researchers and research leaders can face when dealing with research integrity issues.

We will look at some practical cases, and work with research managers and administrators to understand how to address the cases.

The session will be led by Dorian Karatzas and Tristan Fuller from the European Commission's Research Executive Agency and by John Pearson from the VUB's Legal and Ethics Office.

The session is relevant for all VUB researchers who are responsible for managing other researchers.

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.