Symposium ‘Patiënt & zorgverlener: piloot & co-piloot?’

dinsdag, 1 oktober, 2019 - 14:00
Campus: Brussels Health Campus
Auditorium Brouwer
UZBrussel, VUB (Faculteit Geneekunde en Farmacie)
Symposium

In de zorg is de kwaliteit van de interpersoonlijke relatie tussen patiënt en zorgverlener essentieel. Wat zijn vandaag de kenmerken van een kwalitatieve relatie voor optimale zorg? Tien experten geven tijdens het symposium 'Patiënt & zorgverlener: piloot & co-piloot?' hun visie rond de relatie patiënt-zorgverlener op dinsdag 1 oktober 2019 tussen 14u en 17u30 in het auditorium Brouwer van de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB op de Brussels Health Campus in Jette.

Patiënten, zorgverleners en het zorgsysteem veranderen. Welke invloed hebben die veranderingen op de relatie patiënt-zorgverlener? Het symposium biedt denkstof aan zowel patiënten, patiëntenverenigingen als artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners. Een patiënt hoort vandaag een partner te zijn in zijn zorgproces, maar waar staat dat voor? Hoe communiceren patiënt en zorgverlener best met elkaar? Welke verwachtingen, rechten en plichten hebben ze tegenover elkaar? Wat betekent ‘patient empowerment’? Deze en nog vele andere vragen komen aan bod.

Programma en inschrijven.