• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Training preventie adviseur opzettelijke zelfverwonding (ZVG) in scholen

donderdag, 21 februari, 2019 - 09:30 to vrijdag, 22 februari, 2019 - 16:00
Faculteit: Psychologie en Educatiewetenschappen
Brussels University Consultation Center
brucc@vub.be
BRUCC prof training

In deze 2 daagse training leren zorgcoördinatoren/CLB-medewerkers om een schoolprotocol ZVG op te stellen (afgestemd op een suïcide schoolprotocol) en wordt een preventief beleid op maat van de school opgemaakt (inclusief materiaal voor preventielessen). In deze tweedaagse training als preventie adviseur word je opgeleid in gesprekstechnieken om in gesprek te gaan met leerlingen die zichzelf verwonden, ouders in te lichten na het ontdekken van zelfverwondend gedrag op school, en betrokken hulpverleners/schoolpersoneel in te lichten/ondersteunen. Je krijgt handvaten voor risicotaxatie en alle noodzakelijke kennis voor doorverwijzing en opvolging. Bovendien wordt in deze training een eventuele epidemie op school te counteren (en te voorkomen).

Trainer: Prof. Imke Baetens

Min. aantal deelnemers: 6