Training Sociale Vaardigheden (voor kinderen) - BRUCC

Brussels University Consultation Center
brucc@vub.be
www.brucc.be

Onze sociale vaardigheidstraining is gericht op kinderen van 8 jaar tot 12 jaar.

Het doel van deze training is kinderen weerbaarder en assertiever in het leven te laten staan door hun sociale vaardigheden te stimuleren. Zowel kinderen die ervaren dat anderen over hun grenzen gaan en niet assertief genoeg zijn om hierop te reageren als kinderen die te weinig respect tonen voor anderen hun grenzen zijn geschikt om deel te nemen aan deze training. Aangezien het hier gaat over vaardigheden die ingezet worden in interactie met leeftijdsgenoten, is het logisch dat deze vaardigheden het best worden getraind in groep. Zichzelf en anderen respecteren, sociale vaardigheden stimuleren en hierdoor weerbaarder en zelfstandiger worden, is ons hoofddoel. Kinderen die het moeilijk vinden om vriendjes te maken, die wel eens gepest worden of anderen pesten, die moeilijk voor zichzelf kunnen opkomen, die snel boos of verdrietig kunnen worden bij kritiek enzovoort kunnen bij ons terecht.

Doorheen de training wordt rond verschillende thema’s binnen het sociaal functioneren gewerkt: kennismaken, grenzen, zelfbeeld en lichaamsbewustzijn, uiten van gevoelens en gedachten, opkomen voor jezelf en omgaan met kritiek en complimenten.

Voor de start van de training vindt een intakegesprek plaats met de ouder(s) en het kind. Hierin maken we kennis met elkaar, stemmen we onze verwachtingen af en bespreken we het verloop van de training. Na de training organiseren we een afrondingsgesprek.

Duur: 8 sessies van 2 uur

Trainer: Amelia Peeters

Data: opstart voorjaar 2019 vanaf 5 deelnemers

Interesse? Stuur een mail naar brucc@vub.be