logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Uitnodiging Openingsrede Francqui-Leerstoel ‘Coaching Generation Z Athletes’ Daniel Gould, Ph.D.

maandag, 30 september, 2019 - 13:15
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Faculteit: Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie
L
2.210

Maandag 30 september 2019 presenteert Prof. Daniel Gould zijn Inaugurale Lezing als houder van de Francqui-Leerstoel die hem op voordracht van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie van de Vrije Universiteit Brussel door de Francqui Stichting werd toegekend. 
 
Prof. Gould is een wereldwijd erkende expert in de sportpsychologie, gespecialiseerd in onder meer de relatie tussen stress en sportieve prestaties, begeleiding van Olympische sporters, jeugdsport en het gebruik van sport als middel tot integratie. Prof. Gould ontving diverse onderscheidingen voor zijn werk waaronder een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel.
 
Deze Inaugurale Lezing (in het Engels) richt zich op het coachen van “Generatie Z” atleten, atleten na 1996 geboren en als eerste generatie opgegroeid in een allesomvattende digitale wereld. Na een overzicht van de kenmerken van de “Gen Z” zal deze lezing zich richten op de percepties van coaches over de uitdagingen en strategieën bij het coachen van Gen Z atleten (Gould, Nalepa, & Mignano, 2019). Uitdagingen als sterke succesverwachtingen, korte aandachtsboog, zwakke communicatievaardigheden, nood aan frequente feedback, tekort aan zelfstandigheid en gebrekkige competenties om met tegenslag om te gaan, zal het begeleiden zich dienen te richten op onder andere het proces van het presteren, het aanleren en gebruik van communicatievaardigheden, het direct en “to the point” zijn, het stellen van duidelijke verwachtingen, het opbouwen van mentale weerstand via het leren omgaan met uitdagende situaties en het gebruik van videoanalyse van hun prestatiegedrag. Deze Lezing zal besluiten met aanbevelingen voor coaches en voor toekomstig onderzoek met betrekking tot Gen Z atleten.
 

Dagprogramma

14u30 Ontvangst

15u00 Verwelkoming Professor Dr. Paul Wylleman, hoofd onderzoeksgroep Sportpsychologie  en Mentale Begeleiding, VUB en Professor Dr. Pierre Van Moerbeke, Gedelegeerd Bestuurder Francqui Stichting

15u15 Inaugurale Lezing Francqui Leerstoel ‘Coaching Generation Z Athletes’ door Professor Dr. Daniel Gould

17u00 Receptie (op uitnodiging)

 

Inschrijvingen

Deelname is gratis, inschrijving is echter vereist.
Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen door onderstaand formulier in te vullen voor 26/09 16u.

 

Campus map

 www.vub.ac.be/sites/vub/files/campus/plans_VUB_Etterbeek_NL_2015_nieuwe_...

 

Inschrijvingsformulier

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.