VUB Kinderuniversiteit

dinsdag, 7 mei, 2019 - 09:45
Science Outreach Office
www.vubkinderuniversiteit.be

Op dinsdag 7 mei lanceert de VUB haar tweede Kinderuniversiteit. Dat doen we met een heuse KICK-OFF op onze campus in Etterbeek. Meer dan 100 kinderen uit het 5e en 6e leerjaar zullen de dag doorbrengen als een ‘echte’ student.

We trappen de dag samen af in een grote aula, waar onze jonge studenten op een interactieve manier kennismaken met de universiteit. Het programma zit verder tjokvol met universitair onderzoek op kindermaat. Al spelend en proevend ontdekken ze zo de geheimen van ons lichaam, maken ze van licht hun superkracht, ontdekken ze de wetenschap van geluk of leren ze samen nadenken over genderstereotypen. Eén ding is zeker, een team van bevlogen onderzoekers staat klaar om hun passie en vernuft te delen met de volgende generatie wetenschappers.

Na een pittige dag vol workshops studeren de leerlingen af aan de kinderuniversiteit. We sluiten af met een echte knaller, want de presentator van de feestelijke diploma-uitreiking is niemand minder dan ketnetter Dempsey Hendrickx!

VUB Kinderuniversiteit wil kinderen al vroeg in hun onderwijstraject in contact te brengen met wetenschap & onderzoek om op die manier de drempel voor hogere studies te verlagen. We willen kinderen op een leuke & laagdrempelige manier bereiken met de boodschap dat studeren voor iedereen is, ongeacht je sociale, economische of culturele achtergrond. Want jong geleerd is oud… gestudeerd?

Het project wordt gerealiseerd met de steun van VUB alumni en de fondsen Ernest Solvay en Immobel, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.