logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Water4Climate Mars

donderdag, 21 maart, 2019 - 09:00
Sint-Gillis Voorplein
Parvis Sint-Gilles
Demonstratie

Toegang tot water is niet overal zo vanzelfsprekend is als in België. In vele gebieden in Afrika en Azië moeten vrouwen telkens rond de 6 kilometer afleggen om water uit bronnen en rivieren te halen. Maar sinds vele jaren zorgen droogtes en vervuiling, veroorzaakt door klimaatverandering en milieubelasting, ervoor dat de watersector sterk onder druk staat.

Maar droogtes laten ook België niet alleen. Toen in 2018 de dampende velden in julizonlicht beefden tijdens de hittegolven, werd het watertekort zo ernstig dat water in meerdere provincies gerantsoeneerd werd. Klimaatsverandering zal de kans op droogtes in de toekomst verder doen toenemen, en wetenschappers schreeuwen al jaren om een geïntegreerd, coherent langetermijnbeleid om de watersector op zulke scenario’s voor te bereiden.

Op donderdag 21 maart, één dag voor de Wereldwaterdag, organiseert de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een 6 kilometer lange demonstratietocht van St. Gillis via Rogier (waar we ons bij de #YouthForClimate mars zullen aansluiten) naar BXL-Zuid.

De Water4Climate mars hoopt hiermee burgers, wetenschappers en maatschappelijke organisaties samen te brengen om campagne te voeren voor bewustwording van het probleem, en van het nationale belang van strategieën om hieraan het hoofd te bieden.

Doe met ons mee!

 

Meer info:  https://www.facebook.com/events/367760510729398/