logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

CNaVT - Certificaat Nederlands als Vreemde Taal - 04 mei 2020

maandag, 4 mei, 2020 - 10:45 to

CNaVT Taaltest Nederlands

 ACTO organiseert de afname van de profielexamens voor het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT). ACTO biedt volgende profielen aan:

Educatief Startbekwaam STRT – B2 (voorheen PTHO). Dit examen is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen (18+) of jongeren (16+) aan het einde van het secundair/voortgezet onderwijs in het land van oorsprong die willen starten met een studie aan een Vlaamse of Nederlandse hogeschool of universiteit.

Educatief Professioneel EDUP – C1 (vroeger PAT). Dit examen is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen (18+) die willen functioneren in een uitdagende kennis- of communicatiegerichte functie: in het hoger onderwijs, als docent Nederlands als Vreemde Taal in eigen land of als onderzoeker in een Nederlandstalige academische context; als lesgever in het Vlaamse of Nederlandse basisonderwijs of het voortgezet c.q. secundair onderwijs en ook als werknemer in een professionele organisatie of bedrijfsomgeving die een doorgedreven kennis van het Nederlands voor zakelijke communicatie vereist.

Meer informatie over deze examens is te vinden op de website www.cnavt.org.

Examenreglement: http://cnavt.org/assets/1796.

Praktische gegevens

Data

Maandag 4 mei 2020, 8:45 uur. De uiterste inschrijvingsdatum 31 maart 2020.

Plaats

De locatie van de test wordt per mail gecommuniceerd aan de studenten. Zij worden verwacht met identiteitskaart of paspoort vanaf 08:45 uur.

De test bestaat uit 4 delen: luistervaardigheid, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid. 

Meer informatie over de inhoud van de test is te vinden op www.cnavt.org

Onmiddellijk na de afname worden de testformulieren naar het CNaVT-secretariaat opgestuurd voor de beoordeling. Resultaten worden rechtstreeks aan de deelnemers meegedeeld (meestal in augustus).

Inschrijving

Inschrijven kan via de CNaVT-website - Administratieve Module. 
De link naar de Administratieve Module vindt u op de CNaVT-website: http://cnavt.org/inschrijven  of kan u rechtstreeks raadplegen via de link: https://taalunie.enetassess.com/EBM/Login.aspx.
Handleiding en introductiefilmpje kan u vinden op: http://cnavt.org/faq-kandidaten.

Inschrijven is mogelijk vanaf januari 2020

Prijs en betaling

Deelname kost € 75 .

Om uw inschrijving te finaliseren dient u nog uw betaling in orde te brengen, indien dit niet tijdig gebeurt wordt uw inschrijving geannuleerd.

Uw inschrijvingsgeld (€ 75) online betalen kan (met kredietkaart) na registratie onderaan deze webpagina.

Voor alle bijkomende informatie m.b.t. de test kunnen studenten terecht op het ACTO-secretariaat (acto@vub.ac.be) of bij Hanneke Vanhellemont (hvhellem@vub.ac.be).