logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Crosstalks @ Medische Wereld

zaterdag, 9 mei, 2020 - 09:45
Campus: Brussels Health Campus
VUB Crosstalks, Medische Wereld
crosstalks@vub.be
crosstalks.net
Conference - Debate

GEANNULEERD/CANCELED

Op zaterdag 9 mei 2020 vindt het Symposium Medische Wereld plaats op de Brussels Health Campus in Jette, één van de grootste medische congressen in België. Crosstalks schetst tijdens 2 sessies een toekomstbeeld van de gezondheidszorg.

PROGRAMMA

CROSSTALKS VISIONAIR – 9u45-12u00

Keynote door Koert van Mensvoort: Revoluties in zorgtechnologie

Onze technologische/digitale omgeving is zo complex, alomtegenwoordig, intiem en autonoom dat we deze als een natuur op zich zelf ervaren. Om deze co-evolutionaire relatie met technologie beter te begrijpen, is stevig toekomstdenken nodig.  

Panel met Caroline Pauwels (rector VUB), Jean Paul Van Bendegem (filosoof VUB), Freddy Mortier (ethicus UGent & voorzitter demens.nu) en Koert van Mensvoort (kunstenaar & filosoof). Moderatie: Marleen Wynants (VUB Crosstalks).

 

CROSSTALKS PRIORITAIR – 13u30-15u15

Debat over Medische e-Privacy

Zijn patiënten eigenaar van hun eigen medische data? Of gaan die net als andere medische activiteiten en diensten in handen komen van bedrijven? Welke rol heeft de overheid? Welke zijn de juridische krijtlijnen voor E-health? Wat betekent ‘sharen/delen’ in een door IT-bedrijven gedomineerde omgeving?

Met Johan Uvin (CEO PraktijkCoach & UMC Fellow), Mario Van Essche (advocaat), Audrey Van Scharen (Data Protection Officer Orde der Artsen), Peter Berghmans (Data Protection Officer COZO). Gemodereerd door Tom Coolen en Herwig Van Pottelbergh (huisartsen).

TAAL

Nederlands

SCHRIJF JE IN

Registreer je voor de Crosstalkssessies op de website van de Medische Wereld!