Dementiezorg in diversiteit met Anne Claeys

vrijdag, 13 maart, 2020 - 14:00 to vrijdag, 13 maart, 2020 - 15:00
Equality Team
gelijkheid@vub.be

In 2020 zal de helft van de Brusselse ouderen buitenlandse roots hebben. Dit maakt het noodzakelijk om te werken aan een cultuursensitieve benadering in de ouderenzorg in het algemeen, en in dementiezorg in het bijzonder. In België is immers nog zeer weinig geweten over een interculturele benadering in de dementiezorg. De voorbije vier jaar hebben Saloua Berdai en Ann Claeys, met de steun van EFRO Brussel, onderzoek gevoerd naar de beleving en hulpverlening aan ouderen met een migratieachtergrond met dementie. Tijdens deze presentatie komt Ann Claeys enkele resultaten van dit onderzoeksproject “Diverse Elderly Care” toelichten.

Ann Claeys, docente aan de Erasmus Hogeschool Brussel, verzorgt deze gastlezing tijdens het vak Research Seminars voor VUB-studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen.