logo

U bent hier

Executie van VUB-gastdocent Djalali is uitgesteld

VUB roept community op om de actie van Amnesty International #SaveAhmadreza verder te ondersteunen

Vandaag kwam het nieuws dat de executie van VUB-gastdocent Djalali is uitgesteld. Hij werd gisteren niet overgebracht naar Raja’i Shahr gevangenis in Karaj om geëxecuteerd te worden. Het bureau dat verantwoordelijk is voor de strafuitvoering deelde mee dat een 'bevel van hogerop' kwam om de executie 'enkele dagen' uit te stellen.

“Dit is een grote opluchting en geeft hoop. Onze gezamenlijke acties hebben duidelijk effect, maar het gevaar blijft. Tegelijkertijd is het een teken om onze inzet vol te houden en mogelijk te vergroten. We moeten volhouden”, zegt rector Caroline Pauwels.

De Vrije Universiteit Brussel roept haar community daarom op de actie #SaveAhmadreza van Amnesty International massaal te blijven ondersteunen en te delen in hun netwerken. Verder blijft de VUB ook hopen dat er via politieke en diplomatieke weg een oplossing kan gevonden worden en dr. Djalali kan worden vrijgelaten.

Blijf druk uitoefenen: Stuur massaal mails naar de Iraanse ambassade. Je kan voorbeeldmails downloaden op de website van Amnesty.

Bekijk hier wat je nog meer kan doen: #DjalaliHeeftJeNodig