Gratis online pilates voor personeel en studenten

vrijdag, 4 december, 2020 - 16:30
VUB sport
online workshop

Wat is Pilates?

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.  Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met 'core' wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

Hoe deelnemen?
We organiseren de lessen via Teams.  Je kan als personeelslid/student inloggen via Teams ELKE WOENSDAG OM 12.30 UUR, VANAF 11/11/2020 TEM 16/12/2020 via volgende Teams links:

Les 1: woensdag 11/11/2020 - 12.30 uur: - opname herbekijken
Les 2: woensdag 18/11/2020 - 12.30 uur: - opname herbekijken
Les 3: woensdag 25/11/2020 - 12.30 uur:

!! Op vraag van  de lesgever Christopher Page wordt de Pilates les van woensdagmiddag verplaatst naar vrijdagnamiddag. Op deze manier bieden we jullie ook de mogelijkheid om zowel de Pilates als de Mindfulness te volgen.  Zo kunnen jullie een mooie overgang van de werkweek naar het weekend inzetten met een uurtje ontspanning via inspanning tijdens de Pilates les en dan aansluitend tot een mindset en rust te komen om voluit van hun weekend te kunnen genieten tijdens de laatste weeksessie Mindfulness met Greg Parry.

Les 4: vrijdag 04/12/20220 - 16.30 uur: Click here to join the meeting
Les 5: vrijdag 11/12/2020 -  16.30 uur: Click here to join the meeting
Les 6: vrijdag 18/12/2020 - 16.30 uur: Click here to join the meeting

Wat heb ik nodig om deel te nemen?

Pilates kan je altijd en overal doen. In principe heb je er niets bij nodig. Om het echte werk onder de knie te krijgen, is het wel verstandig als je gebruik maakt van een goede instructeur-  en dat is Christopher Page zeker en vast-  die zal controleren of je de oefeningen goed uitvoert.
De eerste 10 lessen zul je nog moeten wennen. Na nog eens 10 begin je het resultaat te zien en te voelen. Volg je dan nog eens 10 lessen, dan kun je niet meer zonder.

!! Deelnamevoorwaarden en privacy maatregelen!!

• De sessies Pilates worden door de afdelingen BS en M&O gratis aangeboden.
  • Deelname is exclusief voorbehouden aan alle VUB personeelsleden en studenten.
  • De respectievelijke sessies worden gestreamd op de aangekondigde tijdstippen via Teams.
  • Deelnemers sluiten aan bij een sessie door bij start ervan op de link (“click here to join the meeting”) vermeld in de communicatie omtrent de  desbetreffende sessie te klikken.
  • Uit respect voor de coach en andere deelnemers graag aansluiten ten vroegste van 5 minuten voor tot ten laatste 5 minuten na het vermelde startmoment.
  • Om de les zo goed mogelijk te volgen wordt de raad gegeven het scherm van de coach als centraal scherm te selecteren in Teams.  Kies Christopher Page voor Pilates in de lijst van deelnemers aan de Pilates sessie. Klik op de drie puntjes (…) naast de naam en selecteer “pin”.  Op deze manier komt de coach centraal op uw scherm te staan.
  • Voor uw eigen privacy : de lessen worden mits toestemming van de coach opgenomen zodat deze ook op een later moment hernomen kunnen worden.  Indien u anoniem wenst deel te nemen aan de sessie geven we het advies uw camera en microfoon uit te zetten op moment van inloggen op de sessie.
  • Namen van deelnemers worden niet gedeeld met anderen.  Het enige wat als data wordt geregistreerd is de les van de coach en de deelnemersaantallen per sessie.  Alle andere data worden gewist onmiddellijk na afloop van de sessie.