logo

U bent hier

Herbekijk: Science Bar Brussel #CountEveryVote

Op dinsdag 1 december werd de eerste digitale editie van Science Bar Brussel uitgezonden. Bedankt aan Katia Segers, Dave Sinardet en Alison Woodward voor het razend interessant gesprek! En bedankt aan iedereen voor het meevolgen van deze eerste live stream van Science Bar Brussel!

Heb je het gesprek gemist? Geen nood! Je kan het hier herbekijken:

 

Science Bar Brussel: #CountEveryVote

Privacy op het internet, epidemieën en virussen, migratie in Brussel en het Higgs-Boson deeltje: een greep uit de onderwerpen die in Science Bar Brussel aan bod komen. Zo’n paar keer per jaar nodigt Wtnschp onderzoekers uit op café om over hun wetenschappelijke expertise te praten. Van Lieven Scheire tot Sven Pichal, onze moderatoren leiden je door het landschap van de wetenschap!

We zijn weer een tijdje weggeweest - #coronasucks - maar onze digitale knowhow is nu beter dan ooit! Daarom nodigden we naar goede gewoonte opnieuw onderzoekers en spelers uit het maatschappelijke veld uit op het "podium". Dit keer helaas niet op café, maar wel - met een pint - in je eigen living! 

In deze Science Bar Brussel werpen we niet alleen een blik op de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar ook op ons eigen kiessysteem. Hoe wordt ons stemgedrag beïnvloed? Waarom stemmen we alsmaar minder? Moeten we naar een nieuwe vorm van democratie? Dit, en een heleboel andere vragen, worden beantwoord in deze Science Bar Brussel.

Moderator Sven Pichal gaat in gesprek met VUB-onderzoekers ...
Alison Woodward: specialist binnenlandpolitiek VS, gender, diversiteit en beleid
Dave Sinardet: professor politieke wetenschappen en specialist federalisme
Katia Segers: professor communicatiewetenschappen en volksvertegenwoordiger Vlaams Parlement & Senaat