Herken jij deze VUB-prof?

Knappe koppen genoeg aan de VUB. Maar herken je deze nog? In het kader van onze 50ste verjaardag vroegen we aan enkele VUB-proffen om een foto uit hun studententijd op te rakelen. En geef toe … vaak met hilarisch verrassende resultaten. Verrassend zijn hun anekdotes, voor echte VUB-kenners misschien niet, maar hilarisch des te meer.

Wie zoeken we?

Ze is geboren in 1973 en is doctor in de toegepaste economische wetenschappen. Als gepassioneerd toegepast onderzoekster, werkt deze professor graag samen met organisaties en beleidsmakers. Zij lanceerde aan onze universiteit het Fellowship -concept en leidt inmiddels ook haar derde onderzoekleerstoel. Een echte 'universitaire ondernemer'. Maar jullie zullen haar vooral kennen als docent van haar enthousiaste cursussen in Management en Strategie.

Inderdaad, de jonge vrouw op deze foto is de enige echte professor Elvira Haezendonck.

Lees verder onder de afbeelding en ontdek de VUB-anekdote van professor Haezendonck.

De anekdote van Haezendonck

“De voorbije schoolvakanties bracht ik mijn kinderen geregeld een dagje mee naar de VUB. De frietjes in het studentenrestaurant weten ze telkens te smaken. We maken dan samen wandeling op de groene campus en nadien nemen ze plaats in de grote aula waar mama soms les geeft. Voor de kinderen is het altijd opnieuw een leuke dag. Maar toen ik zelf als kind op een stakingsdag mee mocht met mijn vader naar de VUB, was dat een totaal andere beleving. Een krijtbord vol onbegrijpelijke formules, een klein leslokaal met alleen maar jongens met lange kapsels en het ontbreken van heerlijke frietjes bezorgden mij een enorm saaie dag. Omdat het zo tegenviel, is het bij die ene keer gebleven. Gelukkig was het vroeger niet altijd beter!"

"Starten aan de universiteit blijft een uitdaging voor vele studenten. Een zekerheid bestaat: De VUB wordt uw boeiende nieuwe omgeving."

Herken je ook deze proffen?

Een bekende VUB-filosoof
Werkzaam bij de onderzoeksgroep MOBI
Hij bestudeert tijd, cultuur en samenleving
Een sportieve rector