logo

U bent hier

Het Corona Debat 2.0

Medische Wereld i.s.m. Kanaal Z organiseert op zaterdagochtend 19 december 2020 het Corona Debat 2.0. De topics zijn impact op de gezondheidszorg en de samenleving. Topsprekers en beleidsmakers zijn opnieuw aanwezig in de studio. Namens de VUB nemen rector Caroline Pauwels, huisarts Johan Vansintejan en CEO van het UZ Brussel Marc Noppen deel. In de bijlage staat het volledig programma.

De uitzending kan live worden gevolgd op zaterdag 19/12 om 11u via https://live.medischewereld.be Kanaal Z zal het debat heruitzenden vanaf zaterdag 19/12 om 18u tem 25/12 telkens om 9u, 13u en 18u. Het debat zal de dag na het overlegcomité van 18 december plaatsvinden. 

Caroline Pauwels en Marc Noppen zijn actief betrokken in het debat als panellid. Professor Pauwels zal het onderwijs in coronatijden toelichten en professor Noppen de vaccinaties en de situatie in de ziekenhuizen. Professor Johan Vansintejan spreekt in de studio over de positie van de huisartsen.

Daarnaast nemen nog grote kopstukken deel, zoals Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke, Minister van Financiën Vincent Van Peteghem, infectiologe Erika Vlieghe en viroloog Steven Van Gucht.

Medische Wereld

“Medische Wereld” is ontstaan in de schoot van de VUB en UZ Brussel onder aanvoering van Dr Ben De Brucker. De eerste editie was in 2013. Sindsdien is Medische Wereld het grootste medische congres in België. Het kruim van de Belgische medische wereld, vooraanstaande politici en bekende koppen komen er samen rond de laatste trends, issues en toekomst van de gezondheidszorg in ons land.