Humans of the VUB: Alex, student Computerwetenschappen 1Ba en werker sportonthaal

Er is meer contact tussen de docenten en de studenten

“De VUB was de beste keuze voor mij. Ik kom uit een elitaire middelbare school en aangezien de meeste studenten naar de KULeuven gingen, was die keuze snel geschrapt. De nieuwe keuze werd de Vrije Universiteit Brussel of studeren in Gent. De afstand en het feit dat mijn vrienden aan de VUB gingen studeren, maakte mijn keuze stukken gemakkelijker. Wat ik positief vind aan de VUB, is de algemene kleinschaligheid. We werken in kleinere groepen en er is meer contact tussen de docenten en de medestudenten. De VUB is volgens mij ook de bekendste campus van Vlaanderen en de multiculturaliteit van de VUB is dezelfde als die in Brussel. Ik ben niet enkel student Computerwetenschap, ik heb ook een studentenjob aan het sportonthaal. Er is niet echt een verschil in de manier waarop ik behandeld word door de mensen die mij daar zien, het enige verschil zijn de studenten die mij herkennen. De faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen organiseerde vorig jaar een barbecue en die dag is mijn mooiste herinnering aan de VUB. De gekste momenten aan de VUB zijn de dagen waarop de facultaire kringen aanwezig zijn, vooral wanneer ze in de modder worstelen. De VUB is doorheen de jaren op een positieve manier veranderd, er zijn steeds renovaties aan de gang en er komen steeds nieuwe gebouwen bij. Ik vind het jammer dat de oude koten werden gesloten want ze hadden hun charme, maar aan de andere kant is het goed omdat er meer plaats is voor de nieuwe studenten. Bovendien heb ik ook horen zeggen dat de nieuwe koten aan gebouw I te klein zijn en dat er eigenlijk niet genoeg plaats is in die koten. Mij maakt het niet uit want ik zit niet op kot. Van mijn ouders was er geen sprake van en dat was ook een belangrijk factor die mijn keuze bepaalde. Ik ben liever elke dag een halfuur onderweg naar de VUB dan drie kwartier onderweg naar Gent.”

Naar aanleiding van 50 jaar VUB gaf prof. dr. Martina Temmerman haar studenten voor het vak Inleiding tot de journalistieke genres de opdracht kleine portretjes te maken van mensen op of rond de campus. De opdracht Humans of the VUB leverde een leuke ‘snapshot’ van de universiteit op - een dwarsdoorsnede van het leven op en rond de campus anno 2019/20.